Koningsdag – 75 jaar Oranjevereniging Nigtevecht

Koningsdag – 75 jaar Oranjevereniging Nigtevecht

Woensdag 27 april 2022 van 08.00 tot 20.30 uur

Tent open

Vanaf: 08:00 uur

Traditiegetrouw is er weer overheerlijk Oranjegebak beschikbaar van de bakker, waar u van kunt genieten onder het genot van een kopje koffie van een echte Barista. Meenemen van het gebak om later op de dag op te eten is natuurlijk ook geen probleem.

Opening Koningsdag

Vanaf: 09.30 uur

Na weer een ruime week vol met activiteiten voor jong en oud (er) is de grote dag eindelijk weer aangebroken, Koningsdag. Het belooft dit jaar weer een fantastische dag te worden. Hopelijk werken de weergoden ook mee en wordt het een waanzinnige dag voor iedereen.

Om 09.30 uur zullen wij Koningsdag 2022 openen met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.

Natuurlijk zullen ook dit jaar de kraampjes niet ontbreken in de tent.

Wilt u van een kraam gebruik maken, dan kunt u contact opnemen met Dafne Rensenbrink

(06-23851275) of loop gedurende de week even langs bij een van de bestuursleden.

Optocht

Van: 10.00 tot 11.00 uur

Oude tijden zullen weer herleven in Nigtevecht, vanwege het 75-jarige bestaan van de Oranjevereniging Nigtevecht. Onder leiding van een echte fanfare zullen we in een optocht door het dorp trekken, met als thema ‘terug in de tijd’. Door middel van een heuse tijdmachine zullen de kinderen uit het dorp worden uitgedost van ‘holbewoner tot hippie’.

Leef je helemaal uit met het verkleden, want aan het einde van de optocht zal het ‘mooist verklede kind’ in het zonnetje worden gezet, met een fantastische prijs!

Kindervrijmarkt

Van: 11.00 tot 13.00 uur

Het is weer de tijd van het jaar. De tijd om je kamer, de schuur, de zolder en je speelkist uit te zoeken en de spullen waar je niets meer mee doet te verkopen op de jaarlijkse Kindervrijmarkt van Nigtevecht.

Zorg dat je er op Koningsdag op tijd bij bent, zodat je een mooi plekje kunt uitzoeken om al je spullen uit te stallen en te verkopen aan iedereen die maar langsloopt.

Van voetbalplaatjes tot tractoren en van make-up tot aan barbies, NIETS is te gek deze ochtend.

Je mag natuurlijk ook een grappig spel bedenken of een heerlijk hapje maken om daarmee een zakcentje te verdienen.  

Wees creatief en leef je uit op de Kindervrijmarkt op Koningsdag.

Meerkamp
Van: 14.00 tot 16.00 uur

Ben je sportief, een team-player en een bikkel? Dan is deze ‘meerkamp’ echt iets voor jou!
Op Koningsdag zullen er verschillende (fysieke) opdrachten moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld: wie blijft het langst zitten op …., wie blijft het langst hangen aan ……., wie glijdt het verst op……..

Bedenk een leuke teamnaam en schrijf je in bij de bar op Koningsdag. Elk team moet bestaan uit 4 personen (2 kinderen + 2 volwassenen) en een zwemdiploma is vereist.

Tip: trek kleding aan die vies mag worden.

Tip 2: begin nu alvast met je fysieke voorbereiding om kans te kunnen maken op mooie prijzen.

Touwtrekken

Van: 16:00 tot 16:30 uur

Welk schoeisel doe ik aan, zal ik handschoenen gebruiken, wie nodig ik uit in mijn team. Allemaal vragen die je zal moeten beantwoorden om de kampioen van de vorige editie(s) te kunnen verslaan. En wie was ook die kampioen ook alweer?

Stel een team samen van 6 personen (minimaal 2 vrouwen) en daag de kampioen uit.

Nodig je familie en vrienden uit om jou en je team aan te moedigen.

Nigtevechts ‘uurtje’

Van: 16.30 tot 20.30 uur

De feestweek kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder het Nigtevechts “uurtje”.

Bij dit jaarlijks terugkerende event MOET je geweest zijn. In de wijde omtrek is de Oranjevereniging hierom bekend. Zelfs oud Nigtevechters komen hiervoor speciaal voor terug.

Ook dit jaar hebben wij Enjoy Entertainment bereid gevonden om voor de muzikale ondersteuning te zorgen. Speciaal voor ons draaien ze voor de laatste keer. Laten wij met z’n allen Enjoy Entertainment een geweldig afscheid geven.

Speciaal voor het 75-jarige bestaan en omdat het de laatste dag van onze Oranjeweek is, hebben we ‘het Feestteam’ bereid gevonden om alvast een begin te maken met het ‘afbreken’ van onze feesttent.

Laten we er één groot feest van maken met elkaar. Waar een klein dorp, heel groot in kan zijn.   

Over de auteur

Oranjevereniging Nigtevecht administrator