Koningsdag

Koningsdag

Donderdag 27 april van 08.30 tot 20.30 uur

Na anderhalve week vol activiteiten is dan eindelijk Koningsdag aangebroken. Om 08.30 uur zullen wij de tent openen. Traditiegetrouw is er weer overheerlijk oranjegebak beschikbaar van de bakker en ook de barista is weer van de partij met heerlijke koffie. Het gebak meenemen is natuurlijk ook geen probleem.

Om 09.30 uur zullen wij Koningsdag openen met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.

De kindervrijmarkt start om 10.00 uur. Alle kinderen mogen weer met een kleedje bij de tent speelgoed en andere leuke dingen verkopen. Ook een lekker hapje, of een spel bedenken om een extra zakcentje te verdienen is helemaal goed. Alles is mogelijk en maakt het een vrolijke en creatieve boel! Zorg dat je er op Koningsdag op tijd bij bent, zodat je een mooi plekje kunt uitzoeken om al je spullen uit te stallen en te verkopen aan iedereen die maar langsloopt.

Daarnaast is er tijdens de vrijmarkt een karikatuurartiest aanwezig die in korte tijd een prachtige karikatuur voor 1 of meerdere personen kan maken.

Je eigen kussen, tas, slinger of knuffeldoekje maken, of liever jouw oude kussen opnieuw bekleden? De Kussenmakers organiseren van 9.00 tot 12.00 een workshop op Koningsdag!
Met behulp van een van de Kussenmakers ga jij zelf je eigen creatie maken. Je zoekt uit onze collectie de mooiste stoffen en krijgt alle begeleiding die je nodig hebt om dezelfde dag nog naar buiten te lopen met je zelfgemaakte kussen, tas, slinger of knuffeldoekje!
Deze workshop is geschikt voor iedereen, ook voor mensen zonder ervaring met een naaimachine.
Niet alleen superleuk om te doen, de opbrengst gaat naar een project voor ons eigen mooie dorp (ideeën zijn welkom)! Heel gezellig als je komt!
Kosten: €25 p.p.
Aanmelden bij: Patty Weber (06 54354603).
Maximaal aantal: Er is plek voor 6 deelnemers

Het mega Sweeper toernooi van 13.00 tot 15.30 uur

Vanaf 13.00 tot 15.30 uur organiseren we een mega Sweeper toernooi! Ben je sportief, heb je een snel reactievermogen en is je evenwicht en sprongvermogen in redelijke goede conditie, dan is dit toernooi helemaal wat voor jou!

Beklim 1 van de 8 plateaus van de mega Sweeper en concentreer je op de draaiende arm die steeds sneller gaat. Ontwijk de arm door goed te timen, goed te springen én goed te landen. Wie als laatste blijft staan heeft de ronde gewonnen en gaat door naar de volgende ronde tot en met de finale. De winnaar is diegene die als laatste blijft staan en deze krijgt een mooie prijs. Jong (vanaf groep 5) en oud mag meedoen.

Inschrijven: Op Koningsdag zelf bij de bar.

Nigtevechts ‘uurtje’ van 16.30 tot 20.30uur

De Oranjevereniging kijkt terug op een zeer geslaagd feest afgelopen jaar. We hebben ons 75 jaar bestaan geweldig afgesloten met het befaamde Nigtevechts uurtje. Wat hebben jullie, en het Feestteam, er een spetterend slot aan gegeven. Helaas hebben wij ook een afscheid moeten nemen van een aantal vaste gezichten. Gelukkig hebben wij uitstekende vervanging gevonden.

Henk heeft na ontelbare jaren besloten om vanaf heden op de dansvloer te staan i.p.v. achter de dampende barbecue. Henk en Puck, namens heel Nigtevecht, dank jullie wel voor jullie tomeloze inzet. Het (saté)stokje wordt overgenomen door Claudia. Ook zij zal jullie vol liefde verzorgen.

Onze DJ’s Rien en Ewald zien we dit jaar wel terug, maar ook op de dansvloer en niet meer achter de draaitafel. De vervanger hebben wij gevonden in DJ Jeroen. Jeroen heeft gestaan op verschillende festivals. Hij zal jullie feestend door de laatste uurtjes leiden.

Laat Jeroen nou goede contacten hebben met Cooldown Cafe. Zij zijn van de partij om het feestje compleet te maken. Voordat zij komen, gaan wij een memorabel optreden krijgen van een mystery guest. Wij kunnen er nog niet al te veel over zeggen, maar het gaat over de top worden!

Voor de bestuursleden is het Nigtevechts uurtje het laatste evenement van een lange en zware week. Iedereen loopt op zijn tandvlees, maar jullie feestgangers geven ons elk jaar weer zo veel liefde, vreugde en plezier, dat houdt ons echt op de been.

Namens het gehele bestuur: BEDANKT!

 

Over de auteur

Oranjevereniging Nigtevecht administrator